Sosyal Medya

Güncel

Kudüs İslam’ındır İslam’ın kalacak

İşgalci İsrail, 49 yıldır süregelen yoğun Yahudileştirme çabalarına rağmen Kudüs’te emellerine ulaşamadı İslam’ın dokusunu silemedi



OrtadoÄŸu’nun baÄŸrına saplanan hançer Ä°srail, bin bir türlü zulüm ve entrikalarla yürüttüğü Kudüs’ü ele geçirme çabalarında amacına ulaÅŸamıyor. Ä°srail 49 yıldır Kudüs’teki Ä°slam’ın dokusunu silemedi, tüm çabalarına raÄŸmen Kudüs’ü YahudileÅŸtiremedi… Eski Åžehir’de ikamet eden Yahudiler 3 bin ila 4 bin kiÅŸi. Kudüs’teki Filistinlilerin nüfusu ise 36 bin. Ä°srail hâlâ eÄŸitimi YahudileÅŸtirmeye çalışıyor ancak çoÄŸu okulda da Filistin müfredatı okutuluyor. Her yıl bunun mücadelesi veriliyor ve kazanılıyor.

AZINLIK PLANI SÃœRÃœYOR AMA...

Ä°srail’in Filistinlilere yönelik azınlık planının sürdüğüne dikkati çeken eski Filistin Kudüs Ä°ÅŸleri Bakanı Hatim Abdulkadir, “Ä°srail YahudileÅŸtirme konusunda baÅŸarısız oldu ama Ä°sraillileÅŸtirmeyi baÅŸardı. Ä°sraillileÅŸtirme ve YahudileÅŸtirme birbirinden faklı ÅŸeyler. Ä°sraillileÅŸtirme Ä°srail kurumları tarafından kent halkına verilen hizmet. Ama YahudileÅŸtirme kentteki dini, kültürel, tarihi sembolleri deÄŸiÅŸtirmek” diye konuÅŸtu.

Kudüs’teki Filistinliler, Ä°srail’in 49 yıldır süregelen yoÄŸun YahudileÅŸtirme çabalarına raÄŸmen bunu baÅŸaramadığını belirtti. Ä°srail’in Gazze Åžeridi, Batı Åžera, Sina Yarımadası ve Golan Tepelerini kaybettiÄŸi Nekse’nin (Toprak Kaybetme Günü) 49’uncu yılı münasebetiyle AA muhabirine konuÅŸan Filistinliler, Ä°srail’in kendilerini azınlık durumuna düşürmek, YahudileÅŸtirmek ve Ä°sraillileÅŸtirmek için çalıştığını kaydetti. Eski Filistin Kudüs Ä°ÅŸleri Bakanı Hatim Abdulkadir, Ä°srail’in tüm çabalarına raÄŸmen Kudüs’ü YahudileÅŸtiremediÄŸini söyledi. Abdulkadir, “Ä°srail, Kudüs’te Filistinlilere ait onlarca eve el koydu. Yine de bu rakam Filistinlilere ait evlerle kıyaslanınca çok az. Kudüs’teki Eski Åžehir’de ikamet eden Yahudiler 3 bin ila 4 bin kiÅŸi. Kudüs’teki Filistinlilerin nüfusu ise 36 bin.” dedi. Ä°srail’in Filistinlilere yönelik azınlık planının sürdüğüne dikkati çeken Abdulkadir, “Ä°srail YahudileÅŸtirme konusunda baÅŸarısız oldu ama Ä°sraillileÅŸtirmeyi baÅŸardı. Ä°sraillileÅŸtirme ve YahudileÅŸtirme birbirinden faklı ÅŸeyler. Ä°sraillileÅŸtirme Ä°srail kurumları tarafından kent halkına verilen hizmet. Ama YahudileÅŸtirme kentteki dini, kültürel, tarihi sembolleri deÄŸiÅŸtirmek.” diye konuÅŸtu. Abdulkadir, YahudileÅŸtirme politikasıyla mücadele için Ä°slam toplumunun yardımı sürdürmesi gerektiÄŸini vurguladı.

”Ä°srail demografik yapıyı deÄŸiÅŸtirmeye çalışıyor”

Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı Filistin Temsilcisi Avukat Ahmed el-Ruveyda da Ä°srail’in 49 yıldır Kudüs’teki Ä°slam’ın dokusunu silemediÄŸini belirterek, Ä°srail’in Yahudi yerleÅŸim yeri projeleriyle demografik yapıyı deÄŸiÅŸtirmeye çalıştığını anlattı. Filistin halkının Ä°srail’in her türlü uygulamasına raÄŸmen direniÅŸi sürdürdüğünü söyleyen Ruveyda, bunun devam etmesi için Ä°slam ülkelerinin yardımının gerektiÄŸine dikkati çekti.  Faysal el-Huseyni Vakfı BaÅŸkanı Abdulkadir el-Huseyni ise ÅŸunları kaydetti: Ä°srail hala eÄŸitimi YahudileÅŸtirmeye çalışıyor ancak çoÄŸu okulda Filistin müfredatı okutuluyor. Her yıl bunun mücadelesini veriyor ve kazanıyoruz. Ä°srail, özelikle saÄŸcı EÄŸitim Bakanı Naftali Bennett’in varlığıyla, Filistinlilerin fikirlerine, zihinlerine, kültürlerine nüfuz etmek için çabalarını sürdürüyor ancak biz merkezler, okullar vasıtasıyla bununla mücadele edebiliyoruz.” Ä°srail’in 1967’de Batı Åžeria, DoÄŸu Kudüs ve Gazze’yi iÅŸgal etmesiyle sonuçlanan 6 Gün Savaşı’nın baÅŸladığı 5 Haziran, Filistinliler tarafından her yıl “Nekse” (Toprak Kaybetme Günü) adıyla anılıyor. Filistinliler Nekse’yi, 1948’de Ä°srail’in bağımsızlığını ilan etmesi anlamında kullandıkları “Nekbe’nin” (Büyük Felaket) devamı olarak görüyor. Ä°srail, Filistinliler tarafından “Nekse” olarak adlandırılan 1967’deki 6 Gün Savaşı’ndan beri Batı Åžeria ve DoÄŸu Kudüs’ü iÅŸgal altında tutuyor.

Kudüs’te ilk teravih

Eski Filistin Kudüs İşleri Bakanı Hatim Abdulkadir, Abdulkadir, Yahudileştirme politikasıyla mücadele için İslam toplumunun yardımı sürdürmesi gerektiğini vurguladı.

Gazze’den Mısır’a 3 bin 142 kiÅŸi geçti

Ä°srail ablukası nedeniyle Gazze Åžeridi’nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı’nın açık tutulduÄŸu 4 gün içinde 3 bin 142 Filistinlinin Gazze’den ayrıldığı bildirildi. Gazze’deki Sınır Kapıları Ä°daresi Heyetinden yapılan yazılı açıklamada, öğrenci, hasta ve oturma izni olanlar ile yabancı pasaport sahibi 3 bin 142 kiÅŸinin Mısır yönetiminin 4 günlüğüne geçici olarak açtığı Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır’a geçtiÄŸi belirtildi.

Bu süre içinde 894 Filistinlinin de Gazze tarafına geçtiÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, Mısır yönetiminin 141 kiÅŸinin Gazze’den ayrılmasına izin vermediÄŸi aktarıldı. Gazze’de 4 bini hasta olmak üzere yaklaşık 30 bin kiÅŸinin geçiÅŸ için beklediÄŸi kaydedildi. Mısır yönetimi, dört gün süreliÄŸine çift yönlü olarak geçiÅŸlere açtığını duyurduÄŸu Refah Sınır Kapısı’nı sabah saatlerinde yeniden kapatmıştı.

Ä°srail’in 2006’dan bu yana abluka altında tuttuÄŸu Gazze’nin dış dünyayla baÄŸlantı kurabildiÄŸi 7 sınır kapısından 6’sı Ä°srail’in, Refah Sınır Kapısı ise Mısır’ın kontrolünde bulunuyor. Mısır yönetimi, güvenlik gerekçesiyle Temmuz 2013’ten bu yana kapattığı Refah Sınır Kapısı’nı zaman zaman insani durumlar için açıyor.

Heniyye, Refah kapısı daima açık kalsın

Heniyye, Mısır’dan Refah kapısını daimi olarak açık bırakmasını istedi. Nekse’nin yıldönümü için Filistin’de dün düzenlenen Kudüs ve El-Aksa etkinliÄŸinde konuÅŸan Hamas Siyasi Birim BaÅŸkan Yardımcısı Heniyye, geçen hafta sonu dört günlüğüne Refah Kapısı’nın açılmasına övgüde bulunarak, Mısır’dan Refah kapısını daimi olarak açık bırakmasını istedi.

Heniyye, “Mısır’ın ulusal güvenliÄŸinin gerektirdiklerini takdir ediyoruz. Biz Gazze’de ortak güvenliÄŸi muhafaza amacıyla sınırı kontrol için ne gerekiyorsa yaptık” dedi.

Sina Yarımadası’ndaki veya Filistin dışında baÅŸka bir yerdeki askeri faaliyetlerde Hamas’ın hiçbir rolü olmadığını ifade eden Heniyye, Ä°slam ümmetini iÅŸgal rejiminin çirkin yüzünü deÅŸifre etmek için ortak strateji belirlemeye davet etti.

Filistin’de yeniden birlik ve bütünlüğü saÄŸlama çaÄŸrısında bulunan Heniyye, Arap ülkelerinin ve Mısır’ın uzlaşı anlaÅŸmasının uygulanması için sarf edecekleri her türlü çabanın memnuniyet verici olduÄŸunu söyledi.

kaynak: Milli Gazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.